predstavlenie

Весело тържество за малките екохудожници участвали във второто издание на Националните номинации „Най-големият малък приятел на природата и животните“ с представителна изложба в Народното събрание, се проведе днес в Детска градина „Светлина“ в Стара Загора.

Специални гости бяха Иванка Сотирова, зам.-кмет на Община Стара Загора, народният представител Радостин Танев, общинският съветник Динко Михайлов и Пенка Чавдарова, началник отдел „Образование и младежки дейности“.

Шестгодишната Рада Арабаджиева получи грамота за участието си в конкурса „Екохудожник“ и много подаръци. Идеята е най-малките да представят в рисунки грижовно отношение към животните и природата.

Нов проект, финансиран с 10 990 евро по програма Еразъм+, Ключова дейност 1, започва да реализира старозагорската Детска градина (ДГ) N 10 "Светлина".

Проектът е спечелен пред Центъра за развитие на човешките ресурси и по него са заложени дейности, насочени както към децата, така и към квалификацията на персонала на детското заведение.


За поредна година Детска градина №10 „Светлина“ се включи в Ден на революцията в храненето под мотото Не яж “боклуци”, яж зеленчуци.

Искахме да покажем на нашите деца здравословната алтернатива на “junk” храната, да научат за полезните храни, за това как сами могат да си приготвят нещо вкусно и здравословно за хапване и не на последно място – да се позабавляваме заедно!

Виж повече