predstavlenie

Нов проект, финансиран с 10 990 евро по програма Еразъм+, Ключова дейност 1, започва да реализира старозагорската Детска градина (ДГ) N 10 "Светлина".

Проектът е спечелен пред Центъра за развитие на човешките ресурси и по него са заложени дейности, насочени както към децата, така и към квалификацията на персонала на детското заведение.


За поредна година Детска градина №10 „Светлина“ се включи в Ден на революцията в храненето под мотото Не яж “боклуци”, яж зеленчуци.

Искахме да покажем на нашите деца здравословната алтернатива на “junk” храната, да научат за полезните храни, за това как сами могат да си приготвят нещо вкусно и здравословно за хапване и не на последно място – да се позабавляваме заедно!


По случай 1 юни-Международен ден на детето, два тролейбуса пътуваха облепени със специални послания на деца към възрастните.

Инициативата е на Детска градина №10 „Светлина“ с подкрепата на Община Стара Загора.

По стъклата на тролейбусите бяха налепени красиви листове с различни текстове, които провокират възрастните да се замислят върху поведението си, призовавайки ги към творене на добро.

Виж повече