uchiteli1

Да си учител – това е призвание.
Да бъдем учители – това е щастие.
Да бъда учител – беше моя мечта.

vetsova

Делото на учителя е трудно. То е като дървото, на което от семето бавно израства стеблото, клоните, цветовете, плодовете. Нужни са години, много търпение, последователност и умение, за да дойде гордостта от израсналите и разцъфнали посети семена.

Защо избрах да съм детски учител? Замислих се за кратко……всеки ден дарявам част от себе си, част от моите знания, умения и любов. И ще продължавам, защото това е моята цел – да раздавам. Но не само раздавам, но и получавам. Да получаваш много обич всеки ден е огромно богатство, удоволствие и истинска награда. От кого е любовта ли…..разбира се от децата. Те са всичко за мен. Работата с тези крехки създания ми удовлетворява професионално, носи ми положителни емоции и добро настроение. Децата са мои приятели, карат ме да се чувствам пак дете. Пътят на знанието е дълъг, труден и стръмен. Ден след ден, година след година, малкият възпитаник израства чрез любовта, грижите, слънчевите усмивки на своя учител.

Полагането на основите на знанието в малкия човек е цел за всеки добър учител. Днес този малък човек е нашето настояще, но утре ще бъде нашето бъдеще. Учителят може да вдъхне вяра в силите на детето, да го направи успяващо или да прекърши крилете му за полет в познанието. Да не забравяме, че всяко постижение поражда старание, тръгваме от малкото, за да стигнем голямото.
Когато човек влага душата и сърцето си в нещо, в което вярва, че има смисъл, поставените цели се осъществяват много лесно.
Но за мен най-важните неща, които трябва да дадем на децата ни са: едното е корени, а другото криле.

Учители и групи

I група "Горски джуджета"

Учители: Мария Ангелова, Десислава Гагова

Помощник-възпитател: Светлана Манолова

 

II група "Усмивки"

Учители: Мария Кузманова, Рая Енчева

Помощник-възпитател: Живка Тонева

 

III група "Звездички"

Учители: Павлина Стоянова, Христина Николова

Помощник-възпитател: Ралица Атанасова

 

III A група "Мечо Пух"

Учители: Ваня Панчева, Пламена Вецова

Помощник-възпитател: Николина Пенева

 

IV група "Патиланци"

Учители: Радина Стоянова, Анна Иванова

Помощник-възпитател: Нейка Енева

IV A група "Смехорани"

Учители: Петя Русева, Галина Тодорова

Помощник-възпитател: Жечка Тонева